Пет причини зошто секогаш треба да им давате приоритет на производите за убавина со пумпица

23 април, 2020
kozmetika

И покрај тоа што се чини дека многу помалку производи за убавина се со пумпа или распрскувач, треба да го следите примерот на специјалистите и да им дадете на овие производи предност при купувањето.

Постојат најмалку пет добри причини за ова.

1. Бактериите не влегуваат во нив

Наместо да го допирате производот директно со раце или четки за шминка и да дозволите ширење на бактериите, пакувањето со пумпа или спреј не дозволува да дојдете во директен контакт со производот пред да го нанесете на телото.

2. Подолг рок на траење

Во отворена форма, употребата на козметика истекува побрзо, според Космополит. Ова се должи на директен контакт со кислород, така што многу компоненти на производот престануваат да бидат активни или побрзо оксидираат. Ова е причината зошто многу производи што содржат витамин Ц се во кесички и се доволни само за една употреба.

3. Побавна употреба на производот

Кога ќе ја притиснете пумпата, производот се дозира во количина што ви е потребна за една употреба.

4. Можете да споделите/делите производи

Наместо да ги натопувате сите прсти во вашиот крем, вака можете сигурно да ги споделите со другите, без разлика дали тоа е сестра ви, пријател или мајка.

5. Тие содржат помалку конзерванси

Производителите обично ставаат помалку конзерванси во производи што се пакуваат во амбалажи со пумпи или спреј бидејќи не е неопходно да се задржи квалитетот на производот.