Погрешното спиење додава години на вашето лице

29 септември, 2020
th1_boreusnu28092020

Предвремено стареење може да се избегне ако е предизвикано од постојан сон во лоша положба. Спиењето на лице понекогаш нема да создаде трајни брчки, но ако спиете на лицето од ноќ до ноќ, од недела во недела, од година во година … тогаш брчките создадени во сон ќе останат трајно на вашето лице.

За да избегнете појава на брчки во сон, најдобра позиција за спиење е да спиете на грб. Покрај придобивките од лицето, спиењето на грб е добро и за ‘рбетот. Менувањето на положбата за спиење не е лесно, но не е и невозможно, сето тоа е прашање на навика.

Треба да се напомене дека спиењето на грб не е најдобриот избор за луѓе кои имаат проблеми со болка во вратот, киселински рефлукс и апнеја при спиење. Значи, сето тоа е прашање на личен избор и што е најдобро за вашето здравје.