Правилото „60 секунди“ кое ќе ја трансформира кожата на вашето лице

6 јули, 2020
ghjkv


Квалитетното и редовно миење наутро и навечер е исклучително важно за здрава и убава кожа. Кога се миеме пред спиење, ги отстрануваме сите нечистотии што се насобрале во текот на денот, кои можат да ги затнат порите, но исто така, влијаат на предвременото стареење на кожата. Од друга страна, утринското миење е важно бидејќи ги отстранува маснотиите и ситните капки пот што се создаваат во текот на ноќта. Но, прашањето е колку време навистина трошиме да ги миеме лицето.


Според познатиот естетичар Најака Робертс-Смит, веројатно премногу малку. Имено, таа го објави правилото од 60 секунди, што треба целосно да ја трансформира нашата кожа на лицето. Кое е правилото од 60 секунди? Тоа е, всушност, миење на неколку минути, со помош на прсти. Не се потребни четки за чистење или други помагала. Оваа техника ја омекнува кожата, длабоко раствора себум, но исто така ја подобрува целокупната текстура и рамномерност на кожата на лицето. Понатаму, Најака тврди дека миењето од 60 секунди овозможува лицето темелно да се исчисти и дека средството за чистење што всушност го користиме функционира


Прво, да ги искусите сите придобивки од оваа техника за чистење на лицето, избегнувајте агресивни средства за чистење или пилинзи со премногу големи гранули. И со цел вашата кожа да биде здрава и светла, не заборавајте да нанесете хидратантен серум после миењето. Неопходно е за постојана хидратација на лицето, така што кожата останува еластична и мека, се намалуваат негативните последици од стареењето, а водата во кожата ја подобрува нејзината заштитна улога..