Причините поради кои жените со кратка коса им се попривлечни на мажите

12 мај, 2020
Sexy Short Haircuts For Women 2017-2018

Можеме да забележиме примери каде кратката коса перфектно се вклопува во имиџот кај познатите припаднички на понежниот пол. Тоа е само уште еден доказ дека и жените со кратка коса можат да бидат исто така привлечни, а еве и неколку причини зашто е тоа така:

Лесно привлекуваат внимание

Лесно можат да ни паднат во око поради реткиот број на жени со кратка коса кои ги среќаваме во секојдневието. Всушност и самите мажи ја неведуваат уникатноста како една една од карактеристиките кај жените со кратка коса.

Знак за самодоверба

Не е лесно да се експериметира, па и поради тоа голем број на жени не ја кратат својата коса на која посветиле толку време и внимание. Храброста и самодовербата да се превземе ваков чекор е она што ги привлекува мажите.

Откриено лице

Она што често им смета на мажите во интимни моменти е тоа кога косата паѓа преку лицето. Кратката коса има и практична страна – нема повеќе долги влакна низ домот.

Откриен гол врат и раменици

Овие делови од женското тело се едни од попривлечните и кај жените со кратка коса доаѓаат до израз.