Со утринско кафе против отоци под очите. Еве како!

2 јуни, 2020
jnb

Сигурни сме дека, ако не спаѓате во таа група на луѓе кои не можат да го замислат почетокот на нивниот ден без кафе, барем знаете некој таков. Омилениот ритуал на многу луѓе носи решение со отечени очи, што се јавуваат при будење.

Кафето, како состојка без која ниту една кујна не може , нашла широка примена во рутината за убавина, па затоа често ќе го најдете во бањата.

Пилингот за кафе се препорачува како ефикасен борец против целулитот, а покрај тоа ги отстранува и старите клетки на кожата (што е особено корисно за задебелена кожа, како што е случајот со нозете).

Кафето, заедно со друга храна, исто така, станува одлична маска за лице. Исто така, се верува дека киселината содржана во кофеинот го стимулира производството на колаген, главниот протеин на кожата, што и дава цврстина.

Меѓутоа, ако сè уште не сте пробале, оставете го остатокот од првото утринско кафе под очите и исплакнете го по 20 минути. Ќе забележите дека вашите темни кругови се многу помали, како и дека отоците исчезнаа.

Отекувањето е природен феномен по будењето, единствената разлика е во сериозноста. Трикот за кафе е ефтина и практична рутина за убавина што ќе ви помогне да изгледате повеќе одморени и свежи.