Сонувате за следно шишање? Еве како да одберете фризура според обликот на вашето лице

23 април, 2020
Naslovna

Познатиот стилист Бред Мондо направил видео со неколку трикови како да ви биде вашата идна фризура, секако според обликот на вашето лице.

Има 6 вообичаени облици на лица на кои припаѓаат сите и тоа: Дијамантско – Џенифер Лопез, кружни – Криси Тајген, квадратно – Анџелина Џоли, триаголнесто – Сара Џесика Паркер, срцесто – Џесика Алба и овално – Бијонсе.

Овие трикови ќе ви откријат да можете да ја изберете оптималната фризура.

Најдобра фризура за дијамантски облик на лице

Мондо објасни дека целта со дијамантските лица е да ја зајакнете ширината на челото и вилицата.
За да го сторите тоа, размислете за фризура што седи десно од брадата (како тап боб) или долга, права фризура за да ги ублажите аглите на лицето.

Најдобра фризура за кружен облик на лице

За заоблени облици на лице, Мондо препорача да останете подалеку од краток боб или какви било исечоци што завршуваат право на брадата за да избегнете додавање ширина на лицето. Подолгите фризури со широки слоеви околу лицето може да помогнат да ги покажете образите и да му дадете на лицето повеќе облик.

Најдобра фризура за квадратен облик на лице

Квадратните лица добро се вклопуваат со странични шишки, особено заоблени шишки, објасни Мондо. Додавањето на која било должина под брадата помага да го издолжите лицето и изгледа многу ласкаво во оваа форма.

Најдобра фризура за триаголнест облик на лице

Ќе сакате да донесете волумен во центарот на вашето лице за да ласкате на оваа форма, рече Мондо. За да го сторите тоа, обидете се со фризура со слој што завршува на вашите јаболкници или пак кратка фризура. Тој исто така препорача шишки што паѓаат на веѓите.

Најдобра фризура за срцест облик на лицето

Тие со овој облик на лицето може да имаат бенефит од додавање на должина на косата до нивната вилица. Пробајте со кратка фризура за да се додаде волумен на вашата брада и да ја стилизира усната брановито. Странична шишка исто така ќе одговара за овој облик на лице.

Најдобра фризура за овален облик на лицето

Бидејќи овалните лица се многу избалансирани, секоја должина или фризура функционира одлично на овој  облик.