Тие никогаш не користат пешкир! 5 одлични корејски техники за нега на кожа!

19 април, 2020
290205_shutterstock-1252275376_ff

Никој не внесува толку љубов во нега на кожата како тоа што го прават Корејките.

  1. Чистење една минута

Да ја отстраните шминка не е баш нешто посебно? Корејките не би се согласиле со тоа! Имено, многу од нив го чистат лицето за една минута. Ова може да развие целосен ефект на средства за отстранување на шминката, дури и ако тие подоцна се мијат. Тие не го прават ова било како, туку со нагорни движења. Значи, секогаш нанесувајте производи за чистење на кожата од доле, па нагоре.

  1. Водич за лице

Корејците ги почитуваат „водичите за лице“. Постојат различни упатства за лицето, за различни типови на кожа. Во Кореја не се користат спрејови само за фиксирање на шминка, туку и за нега на кожата. Тоа ќе му даде доволно влага на лицето.

  1. Тапкање наместо триење

Ова е стар совет што малкумина го прифатија: Треба да се внимава со лесно тапкање, а не со триење. Покрај обезбедувањето подобра циркулација на крвта, производот може подоцна подобро да се апсорбира и ќе навлезе подлабоко во кожата. Важно е да го направите ова колку што е можно понежно. Најдобро е прво да го нанесете производот на кожата, а потоа нежно да се тапка додека не се апсорбира.

  1. Заборавете на пешкирот

По чистењето, не го бришете лицето со пешкир. Корејките сигурно не би го сториле тоа. Всушност, триењето може да предизвика кожата многу брзо да реагира на црвенило. Со цел да ја иритирате кожата што е можно помалку, и да и дозволите на кожата да заблеска колку што е можно повеќе, едноставно треба да ја отстраните влагата со прстите. Ако лицето е малку влажно, кожата може подобро да ги апсорбира производите.

  1. Коктели за нега на кожата

Корејките се исто така познати по тоа што често користат многу различни производи , секој поединечно или во комбинација. И тоа е точно тајната на успехот: Коктели за нега на кожата. Во зависност од тоа што ви треба за кожата, можете да мешате различни серуми и да ги нанесете сите на вашата кожа. Едноставно ставете ги сите производи во дланката на вашата рака и нанесете коктел според вашите потреби.