Трик против седи влакна со лушпа од компир

23 април, 2020
kompir

Седи влакна- сите мораме да се сочиме со нив во одреден период од нашиот живот. Некои добиваат седи влакна уште во дваесетите години од нивниот живот, додека пак некои многу, многу подоцна. Она што е важно е дека кога ќе се појават седите влакна, нема враќање назад. Тие се тука и ќе останат засекогаш.

Овој трик со лушпа од компир ќе ви помогне да ги намалите седите влакна.

Боја

Боењето на косата е прилично интензивна активност. Можете да го направите дома, или да одите во фризерски салон, но секако ви е потребно многу време, а и пари. Плус, ќе морате постојано да ја бојосувате косата, ако сакате таа да изгледа добро. За среќа, сега има нов трик кој е многу поевтин, а подеднакво ефективен како бојата за коса. Се што ви треба се компири. Лушпите од компирите содржат ензим наречени катеколаза кој ќе додаде малку боја на вашата коса.

Како се користи

– Варете неколку компири околу 20 минути

– Отстранете ги лушпите од компирите и ставете ги во блендер (лушпите, не компирите)

– Измијте ја косата како што ја миете вообичаено и потоа нанесете ја смесата од лушпи од компири

– Оставете ја смесата од лушпи од компири да отстои 15 минути, а потоа исплакнете со вода

– Нанесете на косата маска или кондиционер за коса за да се ослободите од мирисот на компир

– Тоа е тоа!