ВЕЃИТЕ СТАРЕАТ СО ТЕЛОТО: Спречете ги нивните промени

1 октомври, 2020
befunky-collage-2_nzwapaL

Најбараните шминкери тврдат дека денес, повеќе од кога било во последната деценија, е наметнат трендот на големи веѓи, и тие тоа постојано го применуваат на моделите и славните убавици.

Но важно е да се нагласи дека веѓите не се имуни на стареење – тие со текот на времето слабеат, стануваат сиви и престануваат да растат на деловите каде што постојано ги извлекуваме.

Илустрации за веѓи

ДОДАТОЦИ ЗА НЕГА И УБАВИНА НА ВЕЃИТЕ:

  • Маслиновото масло е добро да се трие на веѓите секоја вечер, бидејќи тие го стимулираат растот. Можете да го направите ова со специјална четка или обично стапче за уши. Треба да се примени во природна насока на раст на веѓите
  • Вазелинот е уште еден производ кој природно го стимулира растот на веѓите, но не во смисла дека од него растат нови влакна, туку дека постојните стануваат подебели.
  • Рицинусово масло ги комбинира придобивките од маслиновото масло и вазелин

КОЛКУ ТРЕБА ДА БИДАТ ДЕБЕЛИ?

Во просек има 250 влакна во една веѓа, но во некои случаи достигнува 550. Нивната густина може да се зголеми со боење, трајно или привремено, полнење со сенка за очи или молив и серуми, но многу е важно сè да се направи во природна форма на веѓите. 

Веѓите треба да се зголемат за само милиметар од долниот и горниот дел за да изгледаат природно, советуваат шминкерите.

Ово стварно помаже: Средите обрве за мање од 2 минута БЕЗ бола и црвенила!  - Naslovi.net

КАКО ДА ГИ ОБЛИКУВАТЕ:

Ставете го моливот на едната страна од носот и насочете го директно на веѓите – тука треба да започнат веѓите. Треба да се извади сè што е помеѓу таа точка и вашата друга веѓа. Оставајќи го моливот долж страната на носот, посочете го дијагонално од ноздрата до надворешниот раб на ирисот – тука треба да се свиткаат веѓите. Насочете го моливот од надворешниот агол на носот дијагонално кон надворешниот агол на окото – тука треба да завршат веѓите.

Четкајте ги веѓите во правец на нивниот раст за да видите какви било долги влакна што треба да се скратат. Веѓите многу внимателно со ножички за веѓи отстранете многу мала количина од горниот дел, така што вашата природна форма сè уште постои.

Нанесете ја бојата на веѓите, полнејќи ги со молив со мали потези – така резултатот ќе изгледа најприродно. 

Пред да ги наполните веѓите, не заборавајте да ставете прав во пределот на веѓите, особено ако имате мрсна или комбинирана кожа, бидејќи тоа ќе ви помогне да поставите основа што ќе држи сè на свое место. Што се однесува до бојата, изберете нешто што одговара на бојата на вашата коса (ако косата е црна, изберете повеќе темно кафеави бои, русокосите треба да изберат сиво-кафени нијанси).