Зошто при депилација со брич треба да користите секогаш пена!

19 април, 2020
44

Ако ги отстранувате влакната на нозете со брич, мора да имате користено гел за туширање или шампон за коса барем еднаш наместо пена за бричење.

Ако мислевте дека не правите ништо претерано штетно за вашата кожа, сте биле во заблуда затоа што експертите велат дека гелот за туширање или шампонот не се ни приближно добри како производите наменети за бричење.

„Пените или геловите за бричење се направени да го минимизираат триењето помеѓу кожата и бричот и со тоа да се намали ризикот од иритација на кожата и исекотини“, објасни познат дерматолог.

„Од друга страна, производите како што се геловите за тело и шампоните за коса нема да имаат таков ефект и само ќе создадат дополнителен слој на влакненца и ќе ги направат подебели и потешки за бричење“, додаде дерматологот, истакнувајќи дека пената за бричење е подобро решение и за кожата и за џебот.