Веќе се во триесеттите а се уште се девици! Тие имале партнер, но не и СЕКС! Еве ги проблемите со кои се соочуваат НЕВИНИТЕ ДЕВОЈКИ!

20 септември, 2020
лјубовисексс

Не им е гајле.

Невини во триесеттите години? Што и е? Веројатно сè е во ред, но тешко би можеле да го избегнете ова прашање ако сте и вие во тие години, а сè уште не сте имале секс. Дуња и Марија се невини, и еве со што се соочуваат кога ќе ја откријат својата тајна.

Зошто сум сама? Ќе ви кажам, но не знам дали ќе ви се допадне одговорот.

Па, тука совпаѓа мојата пријателка Дуња.

Заедно отидовме во средно училиште, се знаеме од 15 години и заедно стигнавме до 27. И знам дека Дуња, сега дипломиран професор по англиски јазик, е прекрасна девојка. Таа играше одбојка со години и тоа се гледа на нејзиното тело. Таа има руса коса и топли темни очи. Но, нема момче. Никогаш го немаше. Што и е?

– Честопати тоа ме прашуваат оние кои знаат дека сум невина, но сè е во ред со мене, навистина. Едноставно никогаш не спиев со момче. Излегував со момци, но сето тоа ќе завршеше по неколку состаноци. Никогаш не сум била во посериозна врска. Затоа престанав да им кажувам на луѓето што било. Сепак, никој не ме прашува повеќе, бидејќи имам 27 години, така што не се поставува прашањето за невиност – вели Дуња.

Нема специфична причина зошто Дуња е сè уште девица. Најчеста предрасуда е дека станува збор за повлечени лица, но тоа не мора да биде случај. Дури и недостатокот на можности не е нејзина приказна, затоа што знам дека ги имаше. Само што не се случи.

Пријателите кои ја знаат нејзината „мрачна тајна“ се океј со тоа, но кога таа треба да му се довери на машките … Се случи да ја прашаат дали е „нормална“, како не и недостасува. Суетата на мажите е огромна во тој поглед, и да се биде „прв“ за повеќето мажи … како прво место на Светското првенство. Затоа стравот ја победи Дуња. Сега веќе се плаши дека може да „падне“ во погрешни раце.

– Сега имам проблем. Пред околу еден месец, станав блиска со еден колега, што искрено, не сум го ни забележала порано. Сè повеќе тежнееше кон тоа, да мислам дека треба да му кажам дека сум невина, но не знам како да го сторам тоа. Се плашам од неговата реакција, особено затоа што тој е постар од мене, и исто така затоа што никој од моите пријатели од фирмата не го знаат тоа. Можеби е глупаво, но не би сакал некој да знае. Свесна сум дека немам од што да се срамам, но исто така верувам дека тие би ме гледале како да сум луда – вели Дуња.

Марија (31) го има истиот проблем. Таа вели дека би било срамота тоа да се открие.

На прашањето зошто, истиот одговор. Страв од осуда и љубопитни прашања.

Марија беше во врска кога имала 19 години, но по неколку месеци чекање, момчето ја напушти. После тоа, таа излегуваше со момци, но помина многу време пред повторно да влезе во врската. И тогаш го доживеа дечкото со кој беше три месеци раскинувајќи со неа затоа што беше девица. Тој и рече дека „не може да ја научи“ … И потоа ја праша „што чекаше досега?“. И при спомнувањето на темата, која со задоволство ја прескокнува, неколку пати ја праша дали е лезбејка.

Дали е осудувано да се биде невин во триесеттите години? Се разбира дека не. Но, некако е невообичаено за нас да го слушнеме тоа денес. Невиноста не е во мода. Денес, во средното училиште се губи невиноста, можеби дури и во доцното основно училиште.

И за мене е потажно од недостатокот на нежност и љубов што им недостасува на овие луѓе. Јас не сум приврзаник на залудно чекање, бидејќи животот е еден, а сексот е убава работа, но нема потреба да гледаме на час. Или правиме календар. Ако го направиш тоа кога сакаш, не брзај, никаде не доцнш!