Велигденско јајце украсено со ливчиња од лалиња во два лесни чекори

7 април, 2020
Naslovna

Доколку барате инспирација за малку поинакви велигденски украси, предлагаме да создадете украси во форма на јајца, обложени со ливчиња од лалиња.
Лалињата, на многу  омилени пролетни цвеќиња, исто така можат да се користат за создавање малку поинакви велигденски украси. Сè што ви требаат се јајца од стиропор, ливчиња од лале, иглички украсени со монистра на врвот и украсна нишка во злато или други бои по желба. Донесуваме две верзии како да украсите јајце со ливчиња од лалиња, а секоја верзија се состои од два лесни чекори.


ПРВ ВЕРЗИЈА

1. Прободете го ливчето од лале со игла

2. Прикачете ги ливчињата на јајцето од стиропор


ВТОРА ВЕРЗИЈА

1. Покријте го јајцето од стиропор со ливчиња од лалиња

2. Прицврстете ги ливчињата со декоративна нишка