Влијанието на ретроградната Венера од 13 мај: ЖЕНИ- пазете се од ваков маж, може да ве чини скапо

12 мај, 2020
planet

Астрологот Александра Бјеjац објаснува како ретроградна Венера ќе влијае на сите хороскопски знаци, кои ќе траат од 13 мај до 26 јуни. Бидејќи Венера е владетел на втората и петтата куќа, она на што треба да обрнеме внимание сe нашите емоции, влогови и зборови.              

Како прво, многумина треба да внимаваат на враќање на некои поранешни врски во нивните животи, некои повторени повици и пораки – да не подпаднете на истите зборови два пати.                             

Исто така, во овој период, некој што е зафатен може да се појави во вашиот живот, скоро пред да застанете „на луд камен“.Ова најмногу важи за жените, дека некој маж ќе биде многу привлечен, впечатлив, но размислете внимателно ако сакате ваква авантура, тоа би можело да ве чини скапо.                                                                                                  Исто така, би ги советувал жените да избегнуваат какви било корекции на себе, дури и ако ја променат бојата на косата. Може да испадне подоцна дека тоа е лоша идеја и дека ќе се покаете.                                

Кога станува збор за пари и инвестиции – бидете внимателни! Не купувајте автомобили и мобилни телефони, претежно технологија затоа што може да испадне дека е грешка.                                               Мала претпазливост кога станува збор за вашите мисли или зборови. Обидете се да не влезете во судир со соработниците, газдите, со некој од работа.                                                                                                              

Дури и да се избегнат конфликтите со спроведувањето на законот.      Ајде да се обидеме да ја испратиме оваа ретро Венера далеку и тивко, без ненадејни одлуки, избрзани постапки и без принципот „што на ум тоа на друм“. Бидете трпеливи.                                                                 Последиците од овој период, кој е зад нас, полека минуваат, но тоа не е доволно, задржете уште МАЛКУ на сопирачката.