Во кревет е совршено, а во врската ништо не е добро? Науката објаснува зошто тоа понекогаш се случува!

8 септември, 2020
devojka-u-krevetu-2

Во спалната соба сè работи како часовник, но ако треба да се примени на други животни ситуации, нешто недостасува.

Кога сте сами, во мракот на спалната соба – сè е скоро совршено.

Функционира како часовник и уште подобро, страсно, жешко, возбудливо…

Но, кога таа возбуда треба да се примени во други животни ситуации, како нешто да недостасува.

На крајот од приказната, излегува дека сексот е единственото нешто што ве обединува, но дека е толку добар, што сепак ве одржува во врска.

Оваа тема навлезе во бројни книги, тези, па дури и филмови и серии.

Или, сите ја заборавивме славната Шарлот од серијата „Сексот и градот“, која го најде својот мир и безбедно прибежиште покрај Хари, кој во тој момент претставуваше сè што не сакаше: мал, буцкаст, ќелав… А сепак, на крајот, Г-дин „вистински“.

Бидејќи животот не е серија, важно е да се разбере зошто се појавува овој феномен.

Според некои истражувања, лошите интимни врски се една од првите три причини зошто паровите се разведуваат, па затоа е важно да се работи на тоа, бидејќи тоа навистина може да биде столб на интимност, а подоцна и важен аспект на врската.

Веќе ви напишавме за добрите страни на редовниот секс: го ублажува заморот, стресот, напнатоста. Затоа, тоа е важно за здравјето и добро функционирање на организмот.

За лош секс може да има неколку причини.

Од една страна, во долгорочните врски, партнерите често избегнуваат експерименти, односно на некој начин, тие престануваат да се обидуваат да ги „зачинат“ работите во спалната соба.

Друга причина може да бидат некои приватни проблеми што можат да пречат па и да спречат да дојде до однос. Во такви ситуации, најважно е да бидете отворени со вашиот партнер и, доколку е можно, обидете се да најдете решение за проблемот.

Третата причина, што е многу честа според бројни истражувања, е честата незаинтересираност на партнерот за партнерот. Дали таа достигнала кулминација или не, не е негов проблем.

На самиот почеток, јасно ви е со каков тип на личност имате работа и дека треба да бегате од таква врска, без оглед, ако нема промена во однесувањето.

Од една страна, за многу луѓе, сексот е сè уште синоним за љубов. И, како може да има добар секс ако нема некои скриени, големи емоции?

Науката објасни и што се случува.

Имено, едно истражување од 2016 година, докажа дека кога луѓето ќе се возбудат, влегуваат во состојба наречена „тунелска визија“, а во пренесената состојба, тоа влијае на здравиот разум.

Во тој момент, единственото нешто што е важно за вашиот мозок е да ја задоволите сексуалната напнатост.

Ова однесување често поминува низ теоријата на законот на Окафор, според која одредени студии покажале дека мажите кои „имаат поминување“ со жена, односно успеваат да ја однесат во кревет, честопати ќе можат да го сторат тоа повторно и повторно, што во голема мера го олеснува ,,барањето”, Односно, добивате сигурен начин да ги задоволите вашите инстинкти.

Од друга страна, голем број студии покажаа дека жените се незадоволни по сексуалниот однос. Односно, недостасува добар секс. Ова дополнително води до фактот дека, без оглед колку е лош изборот на други полиња, ако има „бомба“ во креветот, тоа е еден вид џекпот.

Сепак, на крајот, важно е да запомните дека, колку и да се добри интимни игри, не треба да ви го замаглуваат умот.

Она што останува да се каже тука е дека без разлика дали сексот е добар или не, каква било форма на врска што ви го одзема внатрешниот мир, среќа и ве прави неспособни да ги живеете своите соништа и најдобариот живот, не е толку добро за вас, и треба би му дозволите да оди понатаму по својот пат, пишува на страницата pulse.ng.

Секој партнер кој е половичен, не е доволно добар.