Враќањето на популарните фармерки од 80-тите години кои го поделија мислењето на жените

10 април, 2020
фармерки

Иако тие се присутни на пазарот уште од 50-тите години на минатиот век, фармерките измиени со киселина или т.н. исфлекани фармерки го достигнаа својот врв во 1980-тите. Во тоа време луѓето беа поделени на оние кои апсолутно ги обожаваа и оние што никогаш нема да ги носат на себе. Состојбата денес не е различна.

Светски познатите дизајнери и модни компании повторно користат ишрицаните фармерки во своите нови колекции, од Кристијан Диор до Ралф Лорен и Валентино.

Името го носат по ефектот што белилото го создава на тексасот, моделите се движат од оние со едвај видлива промена на бојата, до драматични примероци чие обезбојување е невозможно да се игнорира.

Овие фармерки дефинитивно се вратија во мода, што е потврдено од понудата на онлајн продавници во Хрватска и во светот.

Ги истраживме онлајн продавниците и најдовме 10 модели фармерки со шприц за различни вкусови што се толку меки и удобни што можете да го поминете денот на вашиот омилен кауч.

Кое е вашето мислење за овие фармерки?