За луѓето родени во ОВОЈ знак се тврди дека се лажговци, измамници и крадци

8 јуни, 2020
19d04975-79d5-4eb7-86a8-39d574ef3278

Интернетот е полн со критики на сметка на хороскопскиот знак близнаци. Иако секој знак има свои недостатоци, близнаците имаат многу лоша репутација кај оние што веруваат во астрологијата. Многумина веруваат дека се лажговци, измамници и крадци, пишува Дани Ларкин во својата колумна „Астро Рост“. Тој додава дека на некој начин, таа репутација е заслужена, бидејќи близнаците, како што сугерира нивното име, се знак на дуалот. Со нив управува Меркур, планетата на комуникација, така што близнаците се вистински муабетџии кои сакаат да раскажуваат приказни. Тие можат да зборуваат со две лица, а исто така имаат и непријатна навика да бидат лицемерни и склони кон измама, се додава. Тие честопати сфаќаат дека им е лесно да ги надитруваат луѓето околу нив користејќи само игри со зборови.

Како воздушен знак, тие се интелектуалци кои брзо се враќаат на нозе, но им е тешко да ги задржат на едно место. Тие сакаат да прават и откажуваат планови во последен момент. И кога конечно ќе се појави конфликт, без разлика дали станува збор за пријатели кои се налутиле поради договорот за откажување во последен момент или со партнерот на кого изјавиле љубов, а потоа исчезнале, близнаците ќе ги влошат работите со премногу аналитички одговори. Тие се склони кон прекумерно размислување, што ги прави ладни и пресметливи во очите на другите. Ако успеете да ги победите близнаците, вашата врска најверојатно ќе заврши во прљуба или исцрпеност од нивното постојано зборување. Повеќето луѓе во врските сакаат да се дружат со партнерот и да се одморат или да имаат секс, а близнаците повеќе би сакале само да зборуваат.