3 Начини да ја намалите тежината без гладување и без вежбање!

19 јули, 2020
bez glad

Сите ние посакуваме вишокот околу нашиот струк едноставно да исчезне сам по себе… Но, почекајте! Не очајувајте – тоа е потполно возможно!

Пронајдовме неколку алтернативни начини како да се ослободите од вишокот килограми без да одите на фитнес или да држите некоја “луда” диета.

Дишење

Главното правило на дишењето при гимнастика е тоа што не треба да дишете и издишувате со вашите гради , туку со стомакот. Тенка половина, силни стомачни мускули – се е можно доколку го направите целиот збир на вежби за правило дишење.

Топло – ладен туш

Овој метод е прилично едноставен и често придружуван од други процедури. Кога завршувате со туш, неколку минути направете топло – ладен туш. Таквиот контраст туш не само што ќе ве ослободи од вишокот килограми, туку и ќе ги одбегнува болестите како што се аритмија, дебелина, вегевоваскуларна дисфункција, примарна хипертензија и целулит. Сепак, постојат и неколку контраиндикации.

Масажа

Најдобрите видови на масажа за борба против маснотиите се боцкање, вода, мед и штипки. Тие помагаат да се поделат масни наслаги, да се подобри циркулацијата на крвта во предниот дел на абдоменот и да се нормализира цревната мотилитет. Овие постапки можете да ги изведувате сами дома и во специјални салони. Тие треба да се прават систематски и на циклуси.