“Baby Face” или долг нос? Откријте што говорат специфичностите на лицето за вас!

17 април, 2020
268635_profimedia0359914584_ff

Шест црти на лицето откриваат шест особини. Откријте кои се тие.

Широко лице- повеќе тестестерон

Колку се поширокиот јаболчниците, толку е поголема веројатноста да бидете самоуверени, дури и агресивни, вели науката. Се разбира, тоа не значи дека луѓето со широко лице се постојано со лошо расположение, туку едноставно дека во случај на конфликт, тие ќе се соочат наместо да го игнорираат.

Висока линија на веѓите = „поблаги по природа“

Забележано е дека луѓето на кои им е полесно да се здружат со другите, честопати имаат висока линија на веѓите и високо чело. Исто така, оние кои биле слични во нивото на пријателство и совесност имале слични лица.

Слаби лица- помалку болести

Луѓето со помалку маснотии на образите се поотпорни на болести и страдаат помалку од стрес. Исто така, сопствениците на слабо лице имаат помала веројатност да страдаат од вознемиреност и депресија. Но, тоа исто така може да биде поврзано со целокупната состојба на телото затоа што, генерално, активните луѓе имаат помалку маснотии на лицето и се посреќни.

Долг нос- повеќе амбиција

Многу години, научникот Абрахам Тамир се занимава со поврзување на одредени карактеристики на лицето на личностите на луѓето. Тој заклучи дека луѓето со долг нос можат да бидат многу амбициозни, да имаат добри инстинкти и да се стремат да бидат лидери.

Краток нос- поголема емоционалност

Откако ги проучувале фотографиите од 1793 година, научниците заклучиле дека луѓето со пократок нос и сладок врв на носот многу полесно ја изразуваат чувствителната страна. Тие исто така се љубезни кон другите.

Baby Face- поголема самодоверба

Научниците го споделија со остатокот од светот фактот дека машките „baby face“ обично не се доминантни на млада возраст, но исто така имаат голема доверба кога се постари и позрели.