Дали сакате да се раздвижите за време на паузата за ручек? Извежбајте за 15 минути или помалку со овие видеа

23 април, 2020
Vezbanje od doma

Паузите за ручек секако се за ручек/јадење, но тие исто така можат да бидат добро време за движење на вашето тело, особено ако работите од дома и не станувате толку многу. Вршењето на вашите работни задачи од 9 до 5 надвор од вашиот канцелариски простор, поточно од вашиот дом може да ги елиминира параметрите на редовниот работен ден. Превод? Може да се најдете залепени на вашиот компјутер подолго отколку што сте планирале да бидете на Интернет, поради што дефинитивно треба да ги искористите паузите за ручек дома (иако паузите за ручек во целина се секогаш добра идеја).

Пред се, проверете го списокот со видеа за тренинг предводени од тренери што можете да ги направите за време на вашата назначена пауза за ручек, без разлика дали комбинирате неколку за да го искористите целото време за пауза, или само една брза сесија за да се испотите и за да ги активирате мускулите пред да се истуширате и да се вратите на работа. Постојат неколку видеа кои вклучуваат минимална опрема – топка со тргови, ластици, јаже за скокање, итн – и други кои се со башата целосно телесна тежина. Тие се движат од HIIT тренинзите и целосно вежбање на телото или фокусирање на вежби за задник, раце, нозе… Направете го вашиот избор!

15-минутно „Full-body Tabata“ вежбање од часот по „FitSugar“

12-минутно „Kettlebell Tabata“ вежбање од Хедер Робертсон

10-минутно HIIT вежбање од прсоналниот тренер Сидни Камингс


15-минутен тренинг за почетници во домашни услови – Кардио тренинг од часот по „FitSugar“

14-минутна пауза со јога тренинг со „Yoga With Adriene

12-минутно „Full-body Slider“ вежбање со Никол Пирс

10-минутен тренинг за стомачни од „SugarySixPack“

10-минутно вежбање со кардио скок од часот на „FitSugar“

15-минутен тренинг на задниот дел и на задникот од Сидни Камингс

15-минутен кардио тренинг со танцување од часот на „FitSugar“