Индиски лек стар 5000 години: исчистете го телото од отрови!

24 мај, 2020
лек

Пред 5 илјади години во древните индиски списи опишана е методата на жабуркање на растително масло во уста, а овој рецепт многу пати се покажал како делотворен.

Потребно е ладно цедено масло, сончогледово, маслиново или сусамово, а треба да се жабурка во устата 15-20 минути, потоа да се исплука и устата да се измие со вода или чај.

Жабуркањето треба да се примени наутро, на празен стомак и три пати дневно пред јадење. За време на жабуркањето низ плунковите жлезди протекуваат неколку литри крв која се ослободува од отровните материи, а важно е да се потенцира дека маслото по жабуркањето мора да се исплука.