Излечете ги болните рани на непцата за минута!

22 јуни, 2020
ртѕухј

Септолете, познатите пастили кои обично се конзумираат поради болка во грлото, но исто така може да бидат многу корисни кога станува збор за проблемите предизвикани од автите, односно раните на непцата и внатрешноста на усната шуплина. Може да се најдат на работ на јазикот и на самиот раб на усните. Тие можат да бидат многу непријатни и болни, дури и со најмало движење на усната слузница, што го отежнува конзумирањето храна и пијалоци. За да бидат ефективни, пастилите треба да содржат анестетик и не треба да се земаат повеќе од три пати на ден. Сепак, оние што содржат бензокаин треба да се избегнуваат, бидејќи оваа состојка може да им го отежни на некои луѓе транспортот на кислород до белите дробови. Исто така, ако постои преосетливост на ацетилсалицилна киселина или аспирин, треба да се избегнуваат пастили кои содржат бензидамин. Луѓето со дијабетес, исто така, можат да користат вакви пастили, но оние кои не содржат шеќер.