Луѓето со ОВАА крвна група потешко слабеат: Дали сте и вие дел од нив?

20 септември, 2020
krv


Оние со Б + крвна група, имаат поголема базална метаболичка вредност (БМР), што го отежнува здебелувањето, објаснува др. Сеема.

Нутриционистката Сима Кана објасни за ТОИ дека луѓето кои имаат крвна група АБ + или АБ – имаат големи потешкотии во отстранувањето на несаканата тежина. Причина? Луѓето со овие крвни групи тешко можат да ги променат своите навики во исхраната. Оние со крвни групи О + и Б + полесно ќе се ослободат од несаканите масни наслаги.

Луѓето со Б + крвна група имаат поголема базална метаболичка вредност (БМР), што го отежнува здебелувањето, објаснува др. Сеема. Ако сте личност со крвна група А, тогаш дали сте подложни на зголемување на телесната тежина или не зависи од вашата генетика. Naturopath Peter J. D’Adamo создаде диета за секоја крвна група и тврди дека храната што ја консумираме реагира со нашата крв, така што диетата дизајнирана според крвните групи е одличен избор за зајакнување и забрзување на варењето на храната, вели тој. Покрај тоа, на овој начин можете да спречите развој на разни болести кои ви се закануваат, објаснува Питер и наведува дека држејќи се до планот за диета за секоја крвна група што ја имате, лесно можете да ја постигнете посакуваната тежина и да го продолжите животот.