Мамо, направи ми место: Неверојатно видео од поместувањето на мајчинските органи за време на бременоста

13 април, 2020
мајка

Погледнете што се случува со вашите органи додека бебето расте во вашиот стомак.

Дали има поголема среќа за жената од моментот кога ќе дознае дека е бремена? А покрај таа среќа доаѓаат и голем број на промени, како ментални така и физички.

Да, за сите нас е јасно дека бебето полека во тие девет месеци го зазема своето место во стомакот на мајка си , расте и се прилагодува на своето живеалиште.

И додека го следиме развојот, растот и движењето на бебето, никогаш не размислувавме за тоа што се случува со нашите органи.

Да, бебето си создава простор за себе, и сите ваши органи мораат малку да се „мрднат“ за да им биде убаво.

Музејот на наука и индустрија во Чикаго објави видео, во кое се прикажани промените во телото на мајката за време на бременоста.

Погледнете го фасцинантното видео: