Мамо немој тоа да го правиш: 10 работи кои бебето во стомак не ги сака

15 април, 2020
Насловна

Сте приметиле дека бебето реагира на храна, смеење или на вашите движења? Погледнете што не сака бебето кога вие тоа го правите.


Кога жената ќе забремени, целиот нејзин свет е обратен и започнува нејзината желба да ги купи најубавите работи за новото битие во куќата. При изборот на облека, играчки или постелнина, мајката секогаш треба да размисли дали нејзиното бебе би одобрило да ги купи овие артикли. Да се ​​биде бебе во стомак не значи дека не комуницира со мајката.

Од пробување на храна, трескање, реагирање на светлина, целата омраза кон одредени работи што мајката сака да ги прави, бебињата навистина прават сешто во стомаците. Вие не верувате во нас? Mom Junction направиле список на работи што мајката често ги прави, а бебето не ги сака во стомакот.

  • Долго и интезивно смеење
  • Често боцкање на стомакот
  • Изненадни и гласни звуци
  • Мајката кога е под стрес
  • Премногу си играте со светлината
  • Премногу се превртувате кога спиете
  • Многу зачинета храна
  • Депресивна мајка = тажно бебе
  • Недостаток на простор
  • Празен желудник