Овој доктор откри како да го обновиме имунолошкиот систем за 60 секунди: Две точни на дланките се клучни!

18 март, 2020
dr

Докторот Алан Мандел, киропрактичар и специјалист за невродинамика (поле во медицината каде законите за механика влијаат на здраствената состојба на една личност), откри како можеме да ги намалиме тензиите и стресот, и да го зајакнеме имунолошкиот систем.

Хипофизата е најважната жлезда со внатрешно лачење во човечкото тело. Со лачење на своите хормони, го регулира интензитетот на лачење на други жлезди со внатрешно лачење, и тоа тироидните жлезди, надбубрежните жлезди, половите жлезди, но и млечната жлезда, која не е ендокрина, туку егзокрина жлезда.

Кога сме под стрес, хипофизата лачи хормони како што се адреналин и кортизол, кои предизвикуваат состојба на организмот, која исто така е наречена „Fight or flight response“ и може да влијаат на одбранбениот систем на нашето тело.

Во продолжение, видете како можете да влијаете на функцијата вашата хипофиза и да го ослободите стресот: