ПАРОТ ШТО ЈА ШОКИРАЊЕ ЈАВНОСТА! Со овој метод ја одвикнаа својата ќерка од пелени за само две недели по раѓањето!

12 септември, 2020
bebe noksir

“Мојата ќерка се одлободи од пелени на две недели, а на девет месеци оди по мала нужда на нокшир. Мајките кои знаат дека бебињата обично се одвикнуваат од пелени на возраст од две или три години (а тоа не функционира порано) сигурно би рекле како е можно ова и под кои услови е „обучено“ толку мало дете да не мочка во пелени!? Дали е ова добро и здраво или не?”

Јавноста на мрежата беше возбудена од мама Монтана Лоуер и таткото Том Линдвуд кои споделија видео во кое објаснуваат како тие ја користеле „комуникациската елиминација“. На ќерката повеќе не и требаат пелени, и не само тоа! Деветмесечното бебе веќе знае да користи нокшир.

 | Autor: YouTube

Овој австралиски пар вели дека комуникациската елиминација вклучува читање на сигналите на бебето дека треба да се оди во тоалет, со што ќе се прескокне потребата од пелени и ќе се поттикне учењето. Тато Том тврди дека родителите исто како што почнуваат да препознаваат знаци дека бебето е гладно, можат да научат да препознаваат кога треба да мочкаат или да какаат со истата техника, а Монтана во видеото објавено на Youtube рече дека „идејата на почетокот и изгледала луда“.

Бидејќи пелените не само што се „нов луксуз, туку и еколошки“ и на другите родители им беше препорачано да го сторат истото.

“Таа ќе нè погледнаше како да ни кажува” Сега одам кај нокширчето, одведи ме кај нокширчето. Она што беше навистина слатко затоа што имаше две недели кога се случи тоа беше неверојатно “.