Пет бесплатни апликации за вежбање од дома

7 април, 2020
Насловна

Самоизолацијата, зима во сред пролет и вишок од времето можеме да го искористиме како конечно да почнеме да работиме на своето тело. Вежбањето нема само естетска функција, туку и во овој период е многу важно како да се движиме во својот дом а воедно да ја одржуваме силата и имунитетот на телата.

Вежбите на овие апликации не бараат никаква опрема, туку нивното изведување се темели на тежината на ваќите тела.

  1. Seven

  Како и што говори самото име, оваа апликација содржи вежби кои се изведуваат во траење од вкупно седум минути, а тоа е времето кој го има секој од нса. Бесплатната апликација нуди пристап на дневни вежби, вклучувајки и анимиран поглед на изведување и детални инструкции

2. Freeletics Bodyweight

Апликацијата Freeletics е високо рангирана на приоритетните списоци на оние кои редовно вежбаат. Нуди цела низа различни под-апликации со исто име, но оној што е посветен на обука на вежбање со сопствената тежина има највисоки оценки. Кога поставувате, апликацијата ве прашува за информации како што се возраста, целите, индексот на телесна маса и фитнесот и врз основа на тоа, го препорачува најдобриот план за вежбање за вас.

Иако некои напредни вежби се достапни само на претплатниците, има голем број од нив кои се потполно бесплатни и нуди добри темели за запознавање на деловите на телото на кои мораме да поработиме повеќе и како тоа да го сториме.

3. Keep

Keep  што го прави толку посебен е начинот на групирање на вежбите. Можете да изберете вежби според одреден проблем на кој сакате да работите, како што се болка во грбот или подобрено држење на телото, сè додека не изгубите маснотии, а целите и придобивките од секоја вежба се опишани во одлични детали.

4. BodBot

Иако вклучува и вежби за кои е потребна опрема, при поставување поставки на апликацијата BodBot, строго може да се ограничи само на оние што се засноваат на вашата телесна тежина.

Се издвојува по тоа што е создаден за секого, вклучително и целосниот почетник, кој е само запознаен со терминологијата на вежбите. Исто така, тоа е многу персонализирано, што значи дека точно се поставува прашањата на кои делови од телото треба да се фокусирате, а исто така бара повратни информации за тоа како реагира секој дел од телото на одредена вежба.

5. Sworkit


За оние кои имаат најголем проблем со акумулирање на маснотии во абдоменот, совршената апликација SworkIt содржи вежби дизајнирани за тој одреден дел од телото. Но, со оглед на тоа што маснотиите не се знае дека се решаваат едноставно со изведување на стомакот, апликацијата содржи и вежби за грбот и целото торзо, а може да ги започне оние кои дури и не се сеќаваат на последниот пат кога вежбале.