Сега можете да го изедете целото чоколадо без грижа на совест! 15 причини за да уживате во бременоста

15 април, 2020
trudna

Можеби веќе сте уморни од сè што ја придружува бременоста. Но, има неколку интересни и убави настани во текот на тие девет месеци, како што се:

1. Сега конечно сте во можност да ја запрете колоната за автомобили кога сакате да ја преминете улицата.

2. Луѓето гледаат во вашиот стомак и се насмевнуваат. Сигурно со својот изглед го направивте убав денот на некого.

3. Слободно можете да ја јадете целата чоколада без да се чувствувате виновни. (Сепак, не претерувајте во оваа слатка навика, за да не жалите за вишокот килограми што ве „демнат“).

4. Секој ќе има разбирање за вас, ако плачете на филм, па дури и ако не е многу тажно.

5. Вие имате посебна чест (и одговорност) да размислите за именување на едно човечко суштество – вашето дете!

6. Убаво е чувството кога гледате дека сопругот се претвора во татко, бидејќи тој го гали и го бакнува стомакот, се грижи дали сте јаделе доволно, ве радува, оди со вас на прегледи…

7. Секс – Сега не треба да се грижите да не останете бремени. Можете целосно да уживате во вашиот секс!

8. Постојано ќе се чувствувате како да сте во посебно, славно расположение. Хм, кога малку ќе размислиш за тоа, всушност е точно.

9. Повеќе не треба да ги објаснувате промените во расположението.

10. Ќе јадете поздраво и поредовно, ќе внесувате многу течности, ќе јадете храна со добар квалитет.

11. Чувството кога за прв пат ќе го чуете чукањето на срцето на вашето бебе (и ги чувствувате нејзините први движења во стомакот) – е најубавото чувство на светот и припаѓа само на вас!

12. Ќе имате дополнително внимание и љубов од сите страни, од сите луѓе во околината!

13. Ќе добиете, бесплатно „пакет за убавина“ – одлична коса, долги и силни нокти, убава кожа и големи гради! Благодарение на хормоните.

14. Можеш (и треба) да одиш преку линија секаде.

15. Како само ќе уживате додека ги купувате сите оние слатки производи за бебиња…