„Смрдлив“ симптом што може да биде знак дека сте заразени со корона вирус, особено ако ви се случува во текот на ноќта

20 мај, 2020
потење

И врапчињата на гранките исто така знаат дека симптомите на корона вирусот се висока температура, сува кашлица и губење на мирис и вкус.

Но, исто така може да сте изложени на ризик од инфекција Covid-19 ако имате еден симптом на непријатен мирис.

Верувале или не, прекумерното потење без очигледна причина е уште еден знак на вирусот на корона.

Ако ви се случува во текот на ноќта, тогаш треба би требало да посетите доктор.

Имено, некои пациенти пријавиле дека пред појава на температура и кашлица, станувале испотени во текот на ночта.

Ова потење е придружено со карактеристична треска.

Иако е нормално да се потите по физичка активност, ноќното потење кое нема очигледна причина може да биде знак за Ковид-19.

Министерката за здравство на Велика Британија, Надин Дорјес, имаше корона вирус во март, и таа вели дека еден од симптомите е „неверојатно“ ноќно потење.

– Бев во многу лошо расположение, имав висока температура и постојано кашлав. Дури и не можев да јадам, бев збунета, постојано спиев и се будев испотена – рече таа.