ТЕСТ ОД 30 СЕКУНДИ! Проверете дали вашето срце е здраво

17 септември, 2020
kratok-test-doznajte-kolku-e-zdravo-vasheto-srce

Се надеваме дека не треба да ви напоменуваме колку е најважно здравјето на вашето срце. За овој тест ќе ви биде потребна една чинија, ладна вода и лед.

Направете краток тест и проверете дали срцето е здраво или во добра состојба.

Наполнете сад со ладна вода и ставете малку мраз во неа. Садот треба да биде доволно голем за да ги собере вашите две дланки. Потопете ги двете раце во вода и држете ги внатре 30 секунди.

Ако прстите ви се бледи или малку помодрени, имате потенцијален проблем со циркулацијата на крвта во вашето тело и можно е нивото на кислород во крвта да е ниско. Ако ви се случи ова, загрејте ги прстите или масирајте ги за да ја подобрите циркулацијата и да ја вратите нивната боја во нормала.

Во случај прстите да станат црвени не треба да се грижите, бидејќи тоа е знак дека најверојатно немате проблем со нивото на кислород во крвта, односно дека срцето и циркулацијата на крвта се здрави.