Тинктура која спасува од срцев удар за минута: Д-р Шулц го откри својот таен рецепт!

22 декември, 2020
20201127121307

Ако и самите сте срцеви пациенти или некој од членовите на вашето семејство, секогаш подгответе ја оваа спасувачка тинктура. Може да направи чуда за срцето, советува Атма.

Многу луѓе не се свесни дека срцев удар може да се спречи со една едноставна, но моќна храна – мелена пиперка (најпознат вид чили пипер), и за само 1 минута! Ако имате срцев пациент дома, чувајте го овој моќен лек секогаш при рака. Како да спречите срцев удар со помош на чили црвен пипер?

Чили пиперки биле предмет на истражување на многу исцелители, меѓу нив и д-р Ричард Шулц. Сите беа воодушевени од лековитите својства што ги поседува оваа разновидност на пиперка. Американскиот билкар д-р Кристофер во својата 35-годишна кариера, благодарение на пиперката, никогаш не изгубил пациент кој доживеал срцев удар. Користел чаша чај од мелена чили пиперка (мала лажичка во чаша вода) за пациенти кои сè уште биле свесни. По 1 минута, тие беа живи и безбедни.

Најдобар рецепт за тинктура според д-р Шулц

Тинктурата според следниот рецепт е најдобрата тинктура за итни случаи во срцев удар. Да напоменам, не користете лути пиперки, туку каен чили пиперки , што е најпознат вид чили пиперка, а се одгледува претежно во Индија и Јужна Америка.

Чили е грмушка тропско растение, кое се разликува од црвен пипер по тоа што е повеќегодишно растение. Меленото чили е дваесет пати полуто од обичната пиперка. Лутината на чили е обратно пропорционална со големината, така што најмалите плодови се најлути.

Состав:

Прашок од пипер

Неколку свежи Каен чили пиперки

50 проценти алкохол (некои користат вотка или јаболков оцет ако не сакате алкохол)

Шише од 1 литар

ракавици


Подготовка:

Ставете ракавици (за лутото чили). На денот на млада месечина ¼ Наполнете 1 л тегли со прав од чили пипер. Потурете со алкохол доволно за да го покриете правот. На страна измешајте неколку цели свежи пиперки со доволно алкохол за да добиете мешавина слична на сос. Оваа мешавина додадете ја на првата со пополнување на теглите. Потоа целосно наполнете ја теглата со алкохол и затворете ја. Протресете го што е можно почесто во текот на денот. Оставете ја тинктурата до следната полна месечина и потоа процедете ја низ газа во темно шише.