Жените кои сакаат да родат девојче треба да ја јадат оваа храна!

6 септември, 2020
храна

Жените кои сакаат да имаат наследничка, односно да родат девојче, мора да јадат точно одредена храна и да имаат чести сексуални односи.

Строгата диета со јасно дефинирана храна и редовната, дури и почеста од вообичаената сексуална врска се сигурен рецепт за жени кои сакаат да родат девојче. Така, жените кои сакаат женско дете мора да избегнуваат банани и да ја базираат својата исхрана на грав и тврдо сирење, потврдија научниците од Универзитетот во Мастрихт во Холандија.

Имено, вистинската формула за девојчињата е да избегнуваат храна богата со натриум и калиум, и да консумираат повеќе храна со калциум и магнезиум.

Како помина истражувањето

Истражувачите вклучиле 172 жени од Западна Европа на возраст од 23 до 42 години во студијата. На секој од нив се дава строга диета. Повеќето жени се откажале затоа што не можеле да се држат до распоредот за храна и секс, а 20 жени издржале до крај. Од 20 жени , дури 16 родиле девојчиња, што е 80 проценти успешност.

Храната богата со натриум и калиум вклучува маслинки, сланина, пушен лосос, ракчиња, компири, месни производи, леб, колачи.

Наместо тоа, се препорачуваат тврдо сирење, јогурт, спанаќ, бадеми, овесна каша, брокула, портокали, конзервиран лосос, тофу сирење. Магнезиумот се наоѓа во ореви, житарки, смокви и грав.

Покрај тоа, жените кои сакаат девојче треба да имаат почести сексуални односи, но не и во деновите непосредно пред или по овулацијата.

Интересно е што диетата на таткото, како што тврдат научниците, нема никаква врска со полот на детето.