Зошто и колку често го применуваат? Пет причини поради кои жените глумат оргазам

6 јуни, 2020
Mesmerize-zavodljivi-duo-1

Во негова корист – Најпопуларната и најчестата причина зошто жените лажат, ова специфично истражување, вклучува охрабрување во две поврзани подрачја: да му го зголемат егото на својот партнер и да му помогнат кога гледаат дека неговата “цел” е блиску.

Кога сакаат сексот да заврши побрзо – Кога сексот е досаден или не ги исполнува, жените мудро ја користат приликата да “лажираат” оргазам, сè со цел што побрзо да заврши.

Кога сакаат да го поправат целокупното искуство – Понекогаш го користат лажниот оргазам за да го мотивираат својот партнер.

За да ги поштедат неговите чуства – За поголемиот дел од жените, најдобриот начин за искажување интимност е галењето после сексот. Без оглед на тоа дали се подолго време со партнерот или се работи за прв пат, понекогаш лажирањето на оргазмот, може партнерот да го направи посреќен и позадоволен. Па, така по сексот нема да има никакви проблеми и двајцата ќе можат да уживаат во галењето.

За да ги избегнат сомнежите Жените понекогаш знаат да се послужат со лажен оргазам за да ги прекријат трагите од неверство. Логично, ако сè уште има “огномет” во креветот, зошто таа би сакала да изневерува?