Зошто не треба многу да трчате? Тајгер Вудс ќе ви каже зошто!

5 мај, 2020
тајгер

Трчањето е најпопуларниот тренинг за цело тело, а некои тркачи стануваат вистински фанатици. Но, трчањето, особено ако не се прави како што треба, е многу стресно за целото тело, особено за зглобовите на нозете.

Трчањето станало популарно во 60тите години на 20 век, а токму тоа е причината за големиот раст на една мала компанија која се викала Nike.

Еден од најголемите модели во историјата на Nike, Тајгер Вудс јавно проговорил против трчањето. Работата на Nike нема да трпи заради изјавата, тркачи имало и ќе има, но сами одлучете дали тоа ви е потребно.

“Трчањето по 48 километри дневно во моите први пет- шест години ми ги уништи телото и колената.”

Ако сакате да трчате, веројатно сте свесни што трчањето му прави на телото. Погрижете се да имате соодветна облека, техника и подлога за трчање.