Зошто треба да носиме облека во бела боја: како тоа влијае на нашата аура и енергија

5 јуни, 2020
bela

Еве каква среќа носи белата гардероба …

Јогата на свеста се нарекува кундалини јога и им помага на луѓето да ги надминат сопствените граници.

Кундалини е термин на санскрит за енергија што се протега во форма на змија по должината на ‘рбетот, и токму оваа енергија се активира за време на практикувањето на овој вид јога.

Во практика кундалини, белото се носи затоа што се смета дека ја рефлектира светлината, која самите ја апсорбираме.

Запомнете дека нашата енергија, како и нашата гардероба, испуштаат одредена вибрација која потоа ја испраќаме до универзумот.

Целта е да се нормализира протокот на енергија преку комбинација на динамични асани, музика, медитација и мантра.

Со носење бело, ќе му овозможите слободeн проток на енергија на кундалини, бидејќи белото имобилизира јасност на свеста, чистотата на умот и телото, еднаквост и сознание.

Интересно е што белата гардероба направена од природни материјали, според учењето на практиката кундалини, ја штити нашата аура , бидејќи енергијата на сите чакри се синтетизира во бела боја.