ГИ ИСФРЛА ТОКСИНИТЕ ОД ТЕЛОТО И ГО ЗАЈАКНУВА ИМУНИТЕТОТ: Оваа крем чорба е спас!

25 ноември, 20210
102229_krem-corba_ls

Состојки:

мала главица карфиол
брокула
додатоци за супа (магдонос, целер, 2-3 моркови)
1 дл павлака
сол и бибер по вкус

Подготовка:

Измијте ги карфиолот и брокулата и исечете ги на ситни парчиња.

Заедно со исчистените и исечкани зеленчуци, ставете ги во 0,8 л вода да се варат, посолете и побиберете. Гответе околу 20 до 30 минути додека зеленчукот не омекне.

Супата процедете ја и сè од неа изгмечете во блендер за да добиете фина каша. Потоа вратете на оган и промешајте.

По потреба додадете уште вода, почекајте да зоврие и на крај измешајте ја павлаката.

Оставете да отстои неколку минути пред да послужите за да се згусне.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi