МАГИЈАТА НА ВКУСОТ ВО ЧИНИЈА Меки и сочни шницли (РЕЦЕПТ)

30 ноември, 20210
Screenshot_4

Жените разменуваат рецепти на кафе, на работа, во јавен превоз, кога се среќаваат со соседките

 

СОСТОЈКИ:

 

  • 4 говедски шницли,
  • 100гр сланина,
  • 3 главици кромид,
  • 2 ловорови лисја,
  • 4 лажици лимон,
  • 10 зрна бибер,
  • масло,
  • 300мл бело вино,
  • 1 лажица зачини за готвење,
  • Сол по вкус

 

ПОДГОТОВКА:

 

Посолете го стекот, втријте го зачинот и оставете го да отстои. Во меѓувреме на масло пропржете го сечканиот кромид. Сланината исечкајте ја на мали парченца.Во огноотпорен сад наредете го месото, кромидот и сланината, неколку зрна бибер и ловоров лист. Посипете со бело вино. Гответе на средна топлина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *