ТАТО, БИ СКОКНАЛ ОД БАЛКОН! ЈАДАМ СО СИЛА И МАЈКА МИ МЕ УДРИ Поранешниот сопруг на Тања Савиќ ги објави пораките кои му ги испратиле неговите синови!

6 јули, 2021
Screenshot_2

По една година борба за старателство на децата, Тања Савиќ ја доби битката и ги врати децата од Австралија.

Нејзините синови сега живеат со пејачката во Смедерево, а во српските медиуми сега пристигнале пораки кои наводно децата ги праќале на нивниот татко Душан Јованчевиќ кој е во Австралија.

„Им забрани на децата да ми се јавуваат. Новиот телефон им го купив на децата за да ми се јавуваат од Србија, а таа го исклучила и им забранила да ме бараат. Имам пораки од нив, децата се жалат на неа дека не им дава да ми се јавуваат. Тажни се и несреќни со неа“, пишува Душан.

„Не паметам кога се слушнавме последен пат. Не можам да дојдам до нив. Не знам каде да пријавам за помош. Дали некој ќе сака да ми помогне за овој случај? Не им дозволува на децата да ме контактираат. Децата ме бараат, плачеа последен пат кога се слушнавме. Им бранат да плачат, им велат дека ако плачат ќе ја прекинат врската. Ги малтретираат децата, мора некој да ги пријави“, вели сопругот на Савиќ.

Наводно, децата се незадоволни со животот во Србија и околината на Тања Савиќ.

„Тато помогни ми, таа сака да знае што зборувам. Многу сум лут“, му пишува синот на пејачката на неговиот татко.

„Многу сум лут. Мама ме удри. Тато, не можам да живеам овде, не ми се допаѓа градот и досадно ми е. Сега ме казни и ми го зема телефонот. Го мрзам својот живот. Не можам да издржам, ќе скокнам од терасата, нема тоа да го направам, но така се чувствувам. Јадам со сила бидејќи многу сум тажен“ додава синот на Тања во пораките кои ги пратил на Душан до медиумите.

„Ја мрзам, таа е најлоша мајка на светот. Не можам да живеам без тебе тато“, пишуваат децата на пејачката.

„Мама ни вели: „Остави го татко ти, будала е“. Тоа многу ме растажува.

„Ќе ве штитам како и секогаш. Мораш да ме браниш и не смееш да дозволиш некој да каже нешто лошо за мене“, одговара Душан на синот.

„Не можам да живеам без тебе тато. Никогаш не плачев толку во животот. Многу сум тажен“, пишува синот на Душан и Тања.

„Многу сум лут, многу се нервирам и не можем да се контролирам. Мака ми е од неа, ме снима. Сите околу мене се злобни, нон стоп плачам“, пишува наследникот на пејачката.

„Ти си најдобар татко на светот. Често размислувам како живеам со тебе, бев многу загрижен кога немавме интернет и не можевме да се слушнеме со тебе. Те сакам“, додава синот.

Потсетуваме, сопругот на Тања, во април претходната година ги зема децата и без нејзино знаење ги однесе во Австралија.