ЗА ШЕСТ МЕСЕЦИ ОД 89 ДО 67 КИЛОГРАМИ: Благодарение на ова МЕНИ, Лепа Брена може да се пофали со линијата!
Пејачката со години строго ги следи овие правила.
На самиот почеток на нејзината кариера, Лепа Брена се бореше со прекумерната тежина. Како што и самата вели, еден ден застана пред огледалото и сфатила дека итно треба да ослабе.
Од тогаш до денес, се придржува до ова мени. Благодарение на него, таа има совршена линија, и никогаш не ги врати изгубените килограми.
Кога започнала да јаде на овој начин, за 6 месеци паднала од 89 килограми на 67.
Пејачката верува дека умереноста е клучот за добра линија и здравје.
– На моја возраст, човекот учи дека не треба да претерува во ништо, особено во месото, што кај нас се наоѓа главно на менито – вели пејачката и објаснува како со текот на годините успеала да ја задржи фигурата на која многу жени и завидувале :
– Секое утро кога ќе станам вежбам јога. Без оглед на тоа колку години имате, важно е да јадете помалку, бидејќи тогаш се чувствувате подобро. Сакам да јадам слатки, а понекогаш и хамбургер, пица, но се обидувам да не претерувам. – заклучи фолк sвездата.
Еве како изгледа нејзиниот план на исхрана:
Ден 1
Појадок: Мусли од овесни снегулки, бадеми и свежо овошје
Ручек: Риба на скара и зеленчук на пареа.
Вечера: Потаж, супа или голема чинија со младо сирење.
Ден 2
Појадок: салата и 2 варени јајца.
За салатата, ви требаат: 1 чаша зелка, ½ чаша моркови, ½ чаша цвекло, 1 лажица масло.
Подготовка на салата: откако ќе ги промашите состојките, прелијте ги со масло.
Ручек: чинија потаж од зеленчук, 200 гр риба на скара, салата од свеж зеленчук, по избор.
Вечера: салата.
Потребно ви е: 1 морков, 1 краставица, 1 чаша црвена зелка, ½ праз, 1 чаша зелена салата, рукола, млад спанаќ, 1,5 лажици масло, ½ лажица сок од лимон, 150 гр пилешко на скара / конзервирана туна, чаша јогурт.
Подготовка: откако ќе ги исечете состојките до посакуваната дебелина, измешајте ги и уживајте.
Ден 3
Појадок: омлет со брокула и сирење.
Ручек: чинија потаж од зеленчук, 150 гр бифтек на скара, салата од свеж зеленчук.
Вечера: медитеранска салата од туна.
Потребно е: ¼ зелена салата, 100 гр домати, ¼ црвен кромид, ½ краставици, ½ зелена пиперка, 20 гр фета сирење, 20 гр маслинки, ½ лажица оригано, ½ конзерви туна во маслиново масло, 15 мл оцет/сок од лимон, ½ лажица масло, 200 мл јогурт.
Подготовка: Промешајте ја туната со зелената салата, доматот, црвениот кромид, краставицата и црвениот пипер. Додадете сирење, маслинки и јогурт. Повторно промешајте, додадете сирење, маслинки и прелијте со оцет или сок од лимон.
Ден 4
Појадок: омлет и салата.
Ручек: чинија чорба, 200 гр бело месо на скара, салата од свеж зеленчук.
Вечера: Цезар салата.
Ден 5
Појадок: мафини со пиперка, печурки и јајца.
Ручек: чинија потаж од зеленчук, 200 гр риба на скара, салата од свеж зеленчук.
Вечера: Сезонска витаминска салата со коцки месо.