Тортата се прави многу брзо и лесно, а вкусот е феноменален
Потребно е:
- 1 пакување светли готови кори
- 500 гр маргарин
- 250 гр шеќер во прав
- 700 гр кисела павлака
- 400 мл млеко
- 300 гр мелени бисквити
- 500 гр шлаг
- 200 гр бело чоколадо
Подготовка
Изматете го маргаринот и шеќерот во прав, па додадете ги бисквитите и павлаката, па измешајте со миксер. Стопете го белото чоколадо на пареа и оставете го малку да се излади. За тоа време, изматете го шлагот со кисела вода. Во изматениот крем додадете го изладеното чоколадо и измешајте.
Потоа ставете ја првата кора и натопете ја со млеко, па премачкахте со филот со плазма (половина од филот, половина за втората кора) и распределете ја убаво, па врз неа ставете го белиот фил со шлаг и убаво размачкајте го.
Потоа втората кора и млеко, па повторно фил со плазма, па фил со шлаг. Потоа ставете ја третата кора (не мора да се потопува во млеко) и шлаг по целата торта и декорација по желба.