Кој друг може да одолее на сочно и крцкаво чоколадно задоволство? Направете суфле без брашно и почестете се себе си и вашите најблиски за целосно задоволство од небото.
Состојки:
Подготовка: Растопете го чоколадото во микробранова печка, а потоа додадете жолчки и рум, а потоа сè измешајте добро. Во друг сад изматете ги белките. Додадете ја смесата со белка од јајце малку по малку во мешавината од чоколадо додека не добиете компактна текстура. Керамичките садови премачкајте ги со путер и посипете ги со шеќер од сите страни. Истурете ја смесата во садови, и со нож од горе извадете ја вишокот маса од суфле и наредете ги садовите на плех за печење, па ставете го плехот во рерна загреана на 200 степени. Оставете суфлето да се пече 12 минути додека смесата не нарасне. Уживајте во суфлето додека е топло. Пријатно!