Најдобрите земји за луѓе кои сакаат да пливаат и да се сончаат на одмор без ниту едно парче облека на себе

18 август, 2021
62140871-spanjoska-plaza (1)

На југот на оваа земја постои нудистичко село кое им овозможува на посетителите пристап до сите ресторани и други места без ниту едно парче облека на нив.

Франција е најдобрата земја во светот за нудисти. Ова е заклучокот на веб -страницата за љубителите на природата и дивиот свет Outforia, која ги собра и анализираше достапните податоци за посакуваните дестинации за луѓе кои сакаат легално да уживаат во одморот без костими за капење.

Доминацијата на Франција во светот не е изненадувачка ако се знае дека има дури 397 нудистички плажи и 212 нудистички кампови. Покрај тоа, на југот на Франција во Кап д’Агде има нудистичко село кое им овозможува на посетителите пристап до сите ресторани и други места без ниту едно парче облека на нив.

Соединетите држави се рангирани на второ место меѓу најдобрите земји за нудисти со 299 нудистички плажи и 253 нудистички кампови, потоа Шпанија со 422 плажи и 95 кампови.

На четвртото место во рангирањето на најдобрите земји за љубители на капење без костими за капење е Тајланд, кој исто така ја презеде титулата и најтопла земја за нудисти со просечна годишна температура од 29,1 степени Целзиусови.

Во топ 10 се и Австралија, Израел, Јужна Африка, Обединетото Кралство, Италија и Грција.