Сите би оделе во Грција, но што нѐ чека таму?

5 април, 2021
70257828606add0d9036a094209395_760x444

Веста дека Грција може да се отвори на крајот на април, многумина ги израдува, но треба да бидеме внимателни со оглед на тоа на што сме навикнати во 2021 година и глобалната пандемија.

Грците се позитивни во врска со договорот – се надеваат на добра сезона

Истото правило сè уште важи во земјата, движејќи се со СМС. Во некои региони, мерките се олабавени, но во многу се засилуваат.

Има повеќе од 3.000 заразени лица на ден, не работи ништо, нема училишта, градинки, но немаат и пазари:

„Не работи ниту еден угостителски објект. Грчката влада се надева дека овие мерки ќе дадат резултати и дека во април ќе започне посериозно олеснување на мерките и дека градините на рестораните и кафулињата ќе бидат отворени до април и полека сè друго “, истакнува Ана Николиќ, сопственичка на туристичка агенција.

Сега пет услови за престој во Грција?

Како што објасни таа, тешко е да се предвиди кои мерки ќе бидат на сила на крајот на април, сè зависи од ситуацијата со короната, но во секој случај, сè што се однесува на локалното население ќе важи и за туристите.