Интернетот полуде по реквизит кој ги топи сантиметрите на половината како од шега (ВИДЕО)

1 мај, 2021
5f96a2f6-3dc0-4151-af1a-3f5b232b47be

Обожавателите на фитнесот полудеа по реквизитите кои им помагаат да ослабат или да го извајаат своето тело за претстојните топли денови. Додека некои купуваат минијатурни трамболини, еластични ленти и тегови, новиот тренд е лансиран од ТикТокери кои откриле сосема поинаков гаџет.

„Паметниот“ хула-хоп се поставува околу половината, а на него има и мала тежина во форма на топче. Се врти за 360 степени, а прстените на него ја масираат половината и така наводно се топат сантиметри.

Инфлуенсерката Маријарма Саидлиег го набави и започна да вежба. Го користи секој ден 30 минути. На првиот ден, таа измери обем на половината од 66 сантиметри, а на третиот ден само 64. Нејзината цел е да провери каков ќе биде ефектот по еден месец од користењето на тој хула-хопот.

Оние кои го пробале велат дека е незгодно да се стави и да работите со него додека не стекнете навика. Наводно влијае на мускулите на нозете, јадрото и задникот.