КРАЈ НА „ЛАЈКОВИТЕ“: Одлична промена на Facebook!

7 јануари, 2021
shutterstock_1043820169_400x0

Facebook ја укинува можноста за „лајкување“ на редизајнирани јавни страници што ги користат уметници, јавни личности и брендови, објави денеска компанијата за социјални медиуми.


Facebook страницата ќе прикажува само следбеници и ќе има посветен дел со новости каде што корисниците можат да се приклучуваат на разговори, да комуницираат со истомисленици и да стапат во контакт со обожавателите, објави компанијата во блогот.


„Отстрануваме лајкови и се фокусираме на следбеници со цел да го поедноставиме начинот на кој луѓето се поврзуваат со своите омилени страници“, соопшти Faceboom за редизајнот.