ЛЕСНО И БРЗО! Еве како да ги исчистите влакната од миленичињата

14 август, 2021
419899_bedroom-5937755-1920_f

Колку и да ги сакате животните, влакната од миленичиња на мебелот можат да бидат голем проблем. Но, има решение и за тоа

Најголеми главоболки на сопствениците им задаваат кучињата со долги влакна. Ги прашавме експертите како да си го олесните животот ако имате милениче во станот.

Набавете соодветна четка

Треба да ја пронајдете вистинската четка. Колку помалку влакна останат на нивното тело, толку помалку ќе паѓаат. Во продавницата за миленичиња знаат која четка е најдобра за вас.

Редовно капете го кучето

Уште една работа што може да го намали опаѓањето на косата е капењето. Масирајте го кучето при миењето со шампон, бидејќи на тој начин ќе го поттикнете губењето на сите непотребни влакна. Покрај отстранувањето на вишокот влакна, редовното капење на вашето домашно милениче чисти од дополнителна прашина и нечистотија што се акумулира на крзното.

Метод за најефикасно чистење на мебелот

Микрофибер крпата е одлична за мебел од кожа. Може да ги собере сите влакна од мебелот со еден потег, но мебелот направен од други материјали е сосема друга приказна кога станува збор за чистење на влакната.

Исто така можете да пробате и со гумени ракавици. Ставете ракавица на раката и поминете преку мебелот. На тој начин, влакната ќе се залепат на ракавицата.