Магичен трик за привлекување пари: Ставете лист од ова растение во вашиот паричник и гледајте се таложат ПАРИ

6 октомври, 2021
parichnik-denari-520x289

Старо верување за остварување на желба. Што се случува кога ставаме ловоров лист во паричникот – магичен ритуал за привлекување пари

Ловоровиот лист е зачин кој се користи со векови во кујната, но и во служба на здравјето како природен лек. Во фенг шуи и според популарното верување, има магично својство – се верува дека може да привлече пари и да ги исполни желбите.

Според старите верувања, ловоровиот лист е еден вид талисман или амајлија, и се верувало дека ако го носите во паричникот или го ставите под вратата, ќе привлечете богатство и пари.

Исто така, постои верување дека палењето ловоров лист е средство за чистење на енергијата во домот, како и за одредување дали има позитивна или негативна енергија во домот.

Друг стар ритуал е да напишете желба на ловоров лист. Се верувало дека за време на млада или полна месечина, треба да се напише желба на ловоров лист, а потоа да се фрли во оган за да изгори. Неопходно е да се верува дека желбата може да се исполни.

Фенг шуи, стара кинеска техника за уредување на домот и привлекување позитивна енергија, исто така, може да се примени на паричникот. Се верува дека ако носите сметки, потрошени картички, стуткани пари и непотребни работи во нив, тогаш привлекувате лоша енергија и неповолна финансиска состојба.

Од друга страна, постојат предмети што е пожелно да ги носите во вашиот паричник во секое време, бидејќи се верува дека тие шират позитивна енергија и привлекуваат пари.

Сигурно сте виделе некаде фенг шуи фигура на жаба што седи на монети и верувале дека привлекува пари, или можеби и вие ги имате во вашата куќа. Обично се чува дома на влезот или на бирото, и според фенг шуи правилата, можете да го ставите овој фенг шуи магнет за изобилство во вашиот паричник.