Мајка ѝ оставила на ќерка си скоро милион долари: 5 години подоцна, СЕ СЛУЧИЛО НЕШТО НЕВЕРОЈАТНО

9 јуни, 2021
446255_homeless-55492-960-720-1_f

Една жена од Орегон почина минатата година како бездомник, не знаејќи дека наследила 884,447 долари.

Кети Бун почина во јануари 2020 година во прифатилиште за бездомници во Асторија, Орегон. Таа инаку страдаше од проблеми со менталното здравје и злоупотреба на дрога.

Кога нејзината мајка почина во 2016 година, таа ѝ остави на Кети значајно наследство, но никој не беше во можност да ја најде.

„Тоа навистина не е фер. Тие пари беа едноставно тука, додека навистина ѝ требаше помош во најлошото мачење “, рече нејзиниот татко Џек Спитол.

Откако нејзиното семејство објави оглас во печатот и безуспешно побара помош од приватен истражител, парите на крајот беа префрлени на сметката на локалните власти и никој што ги поседува парите никогаш не се појавил.

„Со оглед на година и пол работа и напори на личен застапник, како и на адвокат во овој конкретен случај, државата навистина не можеше да стори нешто повеќе“, рече портпаролката на Министерството за надворешни работи Клаудија Кобанану, додавајќи: „Ова е уникатен случај и искрено сочувствуваме со семејството “.

Не е познато што ќе се случи со парите сега кога Бун почина, сепак, таа има две биолошки деца кои можат да побаруваат од тие средства, пренесува KGW News.