Оваа оптичка илузија може да ви открие дали сте НАТПРОСЕЧНО ИНТЕЛИГЕНТНИ!

30 јуни, 2021
opt

Интересен тест!

Можеме да тестираме разни вештини, концентрација и интелигенција со оптичките илузии, а оваа фотографија треба да ви открие дали припаѓате на натпросечно интелигентните луѓе.

Сè што треба да направите е да ја разгледате добро и да се обидете да го забележите скриениот лик меѓу редовите, пренесува порталот Your Tango.

Иако некои веднаш го забележуваат ликот, на други ќе им требаат неколку минути и ќе мора да „зјапаат“ за да ја препознаат формата. Ако го видите ликот скриен помеѓу редовите, имате натпросечно IQ.

Според истражувањето објавено во списанието „Тековна биологија“, луѓето со повисок коефициент на интелигенција полесно и побрзо ќе се фокусираат на навидум ирелевантни детали и информации што другите ќе ги игнорираат.