Тврди дека од вакцината станала магнет – и сите ѝ се смеат

11 јуни, 2021
128762125860c2129ee3cd3109253976_v4_big

Медицинската сестра во Охајо, Overоана Оверхолт, тврди дека вакцината против Ковид ја направила „магнетизирана“, што се обиде јавно да го докаже, а нејзиниот неуспех предизвика смеа на Твитер.

Таа дури го изнесе и своето тврдење пред Министерството за здравство и се обиде да ја докаже својата магнетизација потпирајќи клуч и шнола на вратот.

„Можете ли да го објасните ова?“, ги прашала присутните по очигледно неуспешните демонстрации.

Ниту еден од овие предмети не се задржал на неа и веднаш паднале, но кога првично го залепила клучот за градите, тоа застанало кратко. Ова, пишува BuzzFeed, се случило затоа што човечкото тело лачи себум и пот, па кожата е леплива и предметите можат да се држат до неа за кратко време.

Важно е да се нагласи дека огромното мнозинство на клучеви денес се направени од алуминиум и дека не постои можност тие да бидат привлечени од магнет.

Сепак, корисниците на Твитер не дозволија нејзините тврдења да отидат под радарот и се исмеваа со денови.